Pazartesi, Kasım 29

Pastane Acmasi

Yapimi gayet kolay,her evde bulunabilecek malzemelerden olusuyor.Lezzetine ise diyecek yok.



Malzemeler;

1 su bardagi su
3 su bardagi un
ceyrek su bardagi siviyag
2 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tuz
2 tatli kasigi toz maya
Uzerine yumurta sarisi
Acmak icin bir miktar tereyagi veya margarin

Hamurumuzu sivi malzemeler basta olmak uzere kabimiza aliyor biraz karistirdiktan sonra un,tuz ve sekeri ilave ediyoruz.Yumusak bir hamur elde ediyoruz.Uzerini bir bez ile ortup25 dk mayalandirdiktan sonra limon buyuklugunde bezelere ayiriyoruz.Yaklasik 15 beze oluyor.Kenara ayirdigimiz tereyagindan bezelerin uzerine birer caykasigi kadar suruyor ve elimizle tezgahin uzerinde aciyoruz.Bir pasta tabagi kadar actiktan sonra bir kenarindan baslayarak rulo yapiyoruz ve iki ucunu acilmayacak sekilde birlestirip tepsimize aliyoruz.Butun bezeler bittikten sonra tepsimizin uzerini bir poset ile kapatip 20 dakika daha mayalandirip yumurta sarisini surerek 180 derecelik isitilmis firinda uzeri kizarana kadar yaklasik 20 dakika pisiriyoruz.Yani baslamasi ve pismesi 1 saatimizi bile almayan harika bir acma oluyor.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder