Çarşamba, Haziran 9

Patatesli Hingel

Bu sicak havalarda evlerde duramiyor ve bahcemizin keyfini cikariyoruz.Cocuklarimiz bahcede eglenirken bizde cay saati icin ne hazirlayalim diye dusunuyoruz.Hele de iki komsu Sivas'li olunca...Hamur isi deyince dayanamiyoruz.Hergun degisik bir lezzet ile cay saatlerimizi renklendiriyoruz.Bu kez sirada Patatesli hingel var.






Malzemeler

Hamur için;
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İçine;
4-5 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı pulbiber
Bir miktar karabiber
Arzuya gore kucuk dogranmis bir adet kuru sogan
Süslemek için:
5 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Istenirse sarimsakli yogurt
Yapılışı :
Unu derin bir kaba, ortası boş kalacak biçimde eleyin.
Yumurta ve tuzu koyup, yavaş yavaş suyu ilave edin.
Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.
Dinlenmeye bırakın.Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun.Baharat ve soganlari ekleyin ve karistirin.Hamuru mantı hamuru açar gibi genişçe açın.
karellere kesin,aynı kayseri mantısı gibi ama biraz daha büyük olacak.
Patatesli harçtan alıp, hamurların ortasına yerleştirin.
iki ucunu üçgen şekilde katlayın.
Kaynar suya atıp haşlayın.
Daha sonra süzgeçten geçirin.
Bu arada ayrı bir yerde tereyağını eritip, pulbiberi yakın.Arzuya gore sarimsakli yogurt ile servis yapin.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder